Gerard Bakhuys toegevoegd aan begeleidingsteam EK Ruifbal

Gerard Bakhuys
Gerard Bakhuys
Op het laatste moment is Gerard Bakhuys toegevoegd aan de staf van het Nederlands Ruifbalteam. De 62-jarige Bakhuys zal als concentratietrainer meegaan naar Tórshavn, waar volgende week het EK Ruifbal voor B-landen los zal barsten. Bondscoach Patrick van Coevorden is blij met de hulp van Bakhuys: “De ervaring van Gerard zal ongetwijfeld van pas komen. Vooral naast het veld, want hij mag met zijn rolstoel toch het veld niet op.”

Bakhuys maakte deel uit van het legendarische ruifbalteam uit ’85, dat met een overwinning op titelpretendent Oost-Duitsland de eerste kwalificatie voor een eindronde wist af te dwingen. Bakhuys speelde dat toernooi geen minuut, maar was als wisselruiver van grote invloed toen hij enkel door warm te lopen de tegenstander al zo uit hun concentratie haalde, dat Oranje daarna een gewonnen wedstrijd speelde. Als concentratietrainer moet hij zorgen dat zoiets niet gebeurt bij de ploeg van Van Coevorden.

Bakhuys noemt het een eer dat hij zich assistent-bondscoach mag noemen: “Ik heb er zin in! Het was wat geregel, maar mijn vrouw Mia en dochter Shannaya kunnen de sigarenzaak de komende weken wel draaiende houden. Nu ik er aan denk, welke dag is het ook alweer? Oh ja. Nee, maakt niet uit,” aldus de concentratietrainer van Oranje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *