speelschemaRuif

Bekijk het speelschema van het EK Ruifbal

Het speelschema van het EK Ruifbal is bekendgemaakt door de toernooiorganisatie in Tórshavn. De ploeg van bondscoach van Coevorden is ingedeeld in wat één van de ‘makkelijkere’ poules zou moeten zijn. Maar wat is makkelijk op het EK? De kraker in de eerste ronde is natuurlijk de derby tegen de Duivels van Molenbeek. Drievoudig Europees- en drievoudig wereldkampioen Malta lijkt niet in goede vorm naar het EK te zijn afgereisd, maar is nog altijd een gevaarlijke outsider in Poule E.

Gastland Faeröer heeft ‘toevallig’ een vrij makkelijke loting. Met Moldavië, Monaco en San Marino moeten de eilanders zich gemakkelijk naar de knock-outfase kunnen ruiven. Dat geldt niet voor de ploegen in poule C. Met regerend wereldkampioen Liechtenstein en grootmachten als Groenland en Gibraltar is het nu al zeker dat de ‘Poule des Doods’ slachtoffers gaat maken. Poule B, met technisch zwakke landen die leunen op anti-ruifbal, is al omgedoopt tot ‘Poule des verderfs’. Titelverdediger Andorra lijkt het enige zekerheidje in Poule D.

Risicowedstrijden
De kenners houden bij het zien van het speelschema hun hart vast. Zo zitten aartsvijanden Vaticaanstad en Armenië bij elkaar in de poule. Bij de laatste ontmoeting gingen de Vaticaanstedelingen de bezoekende Armeniërs met ruifkleppen en tertsen te lijf. Het incident is door Vaticaanstad nooit officieel erkend. Men spreekt liever van de ‘Armeense kwestie’.

Ook Jersey – De Krim en Noord-Cyprus – Macedonië zijn met recht risicowedstrijden. Van oudsher meent Jersey dat De Krim onderdeel uitmaakt van een groot Jerseyrijk. De Krimtartaren zijn daarom altijd extra gemotiveerd tegen ‘grote broer’ Jersey, wat leidt tot spanningen en meestal niet tot goed ruifbal. De laatste drie ontmoetingen wist De Krim allemaal te winnen met meer dan 15 conversiepunten verschil. Over Noord-Cyprus – Macedonië kunnen we kort zijn: als dat maar goed gaat.

Hieronder ziet u het volledige schema tot aan de finale op 10 juli in het Tórsvøllur Stadion in Tórshavn. (Opklikken voor groot)
speelschemaRuif

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *