Vingerhoedt haakt geblesseerd af bij Oranjeruivers

ruif2016Karsten Vingerhoedt kan het EK Ruifbal in Tórshavn op zijn buik schrijven. De 28-jarige voorhoederuiver (een zekerheidje in de basisdertien van bondscoach Van Coevorden) kampt met een jukbeenblessure. Vingerhoedt heeft het trainingskamp in Cadier en Keer verlaten. Zijn plek wordt ingenomen door Fikko Burp.

De blessure is een persoonlijk drama voor Vingerhoedt. De 28-jarige speler die uitkomt voor de Franse tweedeklasser Racing Club de Râtelier Bidonville ziet hiermee zijn laatste kans op een grote eindronde in rook opgaan. Het vorige EK in 2013 in Guernsey moest Vingerhoedt al laten schieten vanwege een identiteitscrisis. Net nu hij zijn leven weer op de rit leek te hebben en fitter dan ooit was, moet Vingerhoedt alsnog afhaken.

De jukbeenblessure van Vingerhoedt is het gevolg van een aanvaring met een geit eerder dit jaar. Na een paar weken rust leek hij weer op de weg terug, maar nu heeft de ongelukkige Apeldoorner toch te veel last om vrijuit te kunnen ruiven.

Vingerhoedt: “Het is balen. Enorm balen. Voor mij natuurlijk, maar ook voor het team. Je wil die jongens helpen waar het kan, maar ik zal het toernooi voor de tv moeten afwerken.” De vrouw van Vingerhoedt is minder ongelukkig met het noodlot dat haar man trof: “Ik heb altijd al eens een zomer in een huisje in Yerseke willen doorbrengen. Daar hebben we nu eindelijk eens lekker de tijd voor.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *